Tietoa kotitalousvähennyksestä

Kotitalousvähennys 2024

Kotitalousvähennystä voit saada kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi siivous, lastenhoito, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus. Kotitalousvähennys on enintään 2 250 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen.

Millaisesta työstä vähennyksen saa?

Kotitalousvähennystä voi saada

Katso luettelo töistä, joiden kotitalousvähennyksistä yleisimmin kysytään.

Paljonko vähennystä saa?

Kun ostat työn yritykseltä, voit vähentää arvonlisäverollisesta työn osuudesta 40 %. Tarkista aina ennen kuin teet sopimuksen, että yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Voit tarkistaa asian ytj.fi-sivujen yrityshausta. Yrityksen pitää olla ennakkoperintärekisterissä sillä hetkellä, kun teet sopimuksen. Vähennystä ei saa tarvikkeista tai matkakuluista. Yrityksen on eriteltävä laskulla työn osuus ja vähennykseen oikeuttamattomat kulut, kuten tarvikkeet ja matkakulut.

Maksimivähennyksen saa, kun työn osuus on noin 5875,00 euroa (40 % x 5 875,00 euroa = 2 350,00 euroa – omavastuu 100 euroa = 2 250,00 euroa).

Vähennys on enintään 2 250 euroa vuodessa

Kotitalousvähennys on enintään 2 250 euroa henkilöltä vuodessa, ja sen voi saada vain työn osuudesta. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran. Kuolinpesä voi saada kotitalousvähennyksen, mutta ainoastaan siltä vuodelta, jolloin henkilö kuoli. Asunto-osakeyhtiö ei voi saada kotitalousvähennystä. Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona olet maksanut yrityksen laskun tai työntekijän palkan ja palkan sivukulut.

Mistä tiedän kuuluuko yritys ennakonperintärekisteriin?

Tarkista tiedot osoitteessa ytj.fi. Voit hakea yrityksen tietoja joko Y-tunnuksella tai yrityksen nimellä. Tarkista aina ennen kuin teet sopimuksen, että yritys tai yrittäjä kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Yrityksen tai yrittäjän tulee olla ennakkoperintärekisterissä sillä hetkellä, kun teet sopimuksen. Jos yritys on sopimuksen tekohetkellä rekisterissä, saat kotitalousvähennyksen, vaikka yritys olisi poistettu rekisteristä, kun maksat laskun. TTR-palvelu kuuluu ennakonperintärekisteriin. Huomaa, ettet voi saada kotitalousvähennystä, jos yritystä tai yrittäjää ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin. Voit lukea lisää kotitalousvähennyksestä Vero.fi sivuilta.

Uusimmat blogiartikkelimme

Remontit Nummela

Remonttia tekemään kannattaa valita alan ammattilainen, niin säästyt monelta murheelta. Valitsemalla TTR-palvelun saat luotettavan ja ammattitaitoisen osaajan remontoimaan kotiasi.

Lue lisää

Remontit Lohja – Rakennus- ja remonttipalvelut Lohjalla

Oletko harkitsemassa remonttia Lohjan alueella? Pyydä tarjous jo tänään luotettavalta remontointipalvelulta, joka tekee sen mitä lupaa – ammattitaidolla ja aikataulussa!

Lue lisää

Tietoa kotitalousvähennyksestä

Kotitalousvähennys 2024 Kotitalousvähennystä voit saada kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi siivous, lastenhoito, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus.

Lue lisää

TRT-Rakennus Oy

Y-tunnus: 3014800-6

Posti -ja laskutusosoite:

Naaranpajuntie 30 A 2
03100 Nummela

Yhteystiedot

Toni Tietäväinen
040 678 2233
info@trt-rakennus.fi

Pyydä tarjous >

Seuraa meitä somessa

Copyright © 2024 TRT-Rakennus Oy
Ota yhteyttä